OM OSS

VILKA ÄR GENERALENSHAMPA?

Generalens Hampa har funnits sedan 2019 och är banbrytande inom den gryende svenska cannabisindustrin. Visionen var att ta hit trenden med högkvalitativa hampablommor för aromatiskt bruk från USA och den europeiska kontinenten. Vi är idag, tack vare hårt arbete och trohet mot vår vision, en av de ledande aktörerna på marknaden och har stor trovärdighet gentemot våra konsumenter. Vid sidan av försäljning mot kund är vi distributörer i ett nätverk som täcker flera av Skandinaviens större, och även flera mindre återförsäljare. Det finns uppåt trettiotal aktörer idag och det växer så det knakar. Känns kul att med en återblick kunna erkänna vår roll som pionjärer i denna expansiva bransch. We f—ing did it!

Vi har vuxit till oss med åren och många hjälpande händer har slitit tillsammans med oss för att ta oss dit i är idag. Team Generalens Hampa är bredare och går betydligt djupare än de tre och en halv anställda vi är idag. Jag tror vi kan tacka vårt mångåriga engagemang i cannabisfrågan för det förtroendet. Vi är grymt tacksamma för alla kunder, all feedback, alla likes, all hjälp med skörden, barnpassning, matlagning osv. kort sagt, vi är tacksamma för att ni gör det möjligt för oss att göra det vi älskar allra mest. Att söka och sprida kunskap om cannabis, och att odla och erbjuda högkvalitativa hampaprodukter. We f—ing love it!

GENERALEN

Jag minns att min far hade ett par byxor av hampa som aldrig gick sönder. Från det att jag var helt liten minns jag hur dom kändes mot fingrarna. Dom där byxorna var alltid med honom. Det är mitt tidigaste minne av hampa.

Jag är uppvuxen där den skånska myllan är som djupast. Bondgårdar och fälten runtomkring var våra lekplatser. Efter 20 år som artist och mer än tusen spelningar kände jag att jag ville göra något annat, något mer jordnära. Att gå från ord till handling. Jag närde också en dröm om att återvända till min uppväxts trakter.

Samtidigt började jag på allvar läsa in mig på hampa och jag kunde inte sluta. Jag blev fullkomligt hampatokig. I flera månader kunde jag inte prata, drömma eller tänka om något annat än hampa. Jag blev med tiden fast övertygad om att hampa kommer vara en betydelsefull agent i en kommande grön industriell revolution. En vision om hur den nya svenska hampa industrin skulle kunna se ut och en känsla av att jag vill vara en del av det började ta form.

Jag upptäckte så småningom att det fanns fler hampatokiga och ytterst kompetenta människor i min närhet. Tillsammans med en rad andra framsynta personer med gedigen erfarenhet av lantbruk grundade vi i starten av 2019 ett aktiebolag med syfte att odla och förädla hampa.

Vi odlar vår egen hampa i Tågarp, men har även externa lantbrukare som odlar på kontrakt. Vår ambition är att ta hand om alla delar av plantan genom att vara en drivande faktor i uppförandet av en lokal förädlingsindustri för hampa som kan tillgodose tillverkningsindustrin med råvarumaterial.

Jag fortsätter såklart med musiken. Hela hampaprojektet har skapat en välbehövlig distans. Ibland behöver marken ligga i träda för att åter bli fruktbar. Att låta dom vilda blommorna växa.
%failed_to_render_widget (23): Attempt to read property "alt" on null (View: /home/generalenshampa/web/generalenshampa.se/public_html/vendor/rocketlabs/pagebuilder/src/widgets/Image/public/index.blade.php)%
Generalen Founder

Vi samarbetar med en mängd märken och aktörer

Vi samarbetar med ett antal aktörer på den skandinaviska scenen.
Raske Planter, Nordic Grind, Cannabislight.se, Chillo, SmokeBuddy, Smokers Choice, Sticky Buds etc. Du hittar deras produkter i vår fysiska butik.
© 2024 Generalens Hampa - Webb & Systemutveckling by RocketLabs AB
Feedback